18 november 2016

Het begon allemaal met Lego

Blog door Matthijs Numan

Jarenlang heb ik gewerkt als projectmanager bij verschillende organisaties. Ik zat vol ideeën en wilde die vertalen binnen mijn werk. Steeds vaker merkte ik dat ik tegen een muur aanliep. Zoveel regels en mensen die mijn idee eerst moesten goedkeuren, voordat er een beslissing kon worden genomen. Dit mondde vaak uit in een ‘no go’ en teleurstelling aan mijn kant. Ik dacht: dit moet anders kunnen!

Ik wilde in mijn werk doen waar mijn hart echt sneller van ging kloppen, net als vroeger bij het spelen met Lego.

Daarom besloot ik het roer om te gooien en voor mezelf te beginnen. Ik wilde doen waar mijn hart echt sneller van ging kloppen, net als vroeger bij het spelen met Lego. Het fascineerde mij hoe je iets kon opbouwen, veranderen of afbreken om daarna iets nog mooiers te maken. Elke keer verraste ik mezelf weer. Dat wilde ik in mijn werk ook! Maar hoe?

De Service Design Wereld was toen nog heel klein, maar trok mijn aandacht. Dát was de Lego-manier in de zakenwereld! Niet ‘ikke ikke ikke’ en alles doen om maar meer geld binnen te slepen, maar juist human to human samen met anderen ergens aan bouwen door het bundelen van elkaars krachten en ideeën. Net als bij Lego kan elke stap bij Service Design  je dienst of product  op een andere manier belichten en verbeteren. Als je je processen intern niet blijft verbeteren, loop je namelijk constant achter de feiten aan. En dat kan je je in deze tijd niet meer veroorloven. Durf kritisch te zijn en pak aan! En dat is precies waar wij, als Wethinknext, bedrijven bij helpen. Met behulp van een zogenaamde Customer Journey kijken we naar je service op dit moment. Samen komen we erachter wat er beter kan en veranderen dat. Want geloof mij, het kan áltijd beter.

Wat mij vooral inspireert? Dat zijn zonder twijfel mijn kinderen. Ik vind het zo bijzonder om te zien hoe zij in het NU leven. Zij maken zich geen zorgen over de toekomst. Dat moeten wij in de ‘volwassen wereld’ ook veel minder gaan doen. Kijk naar wat nu is, wat je nu kan doen en doe het. Dan wordt de toekomst vanzelf met de dag mooier! Durf jij die uitdaging met ons aan? Let’s meet! 

Wie weet tot snel,
Matthijs Numan