16 maart 2017

KLM: design the airline of the future

Serious Innovation voor KLM

Samen met Online Media Koffer en Gist vormt We Think Next “Serious Innovation”. Serious Innovation is een stichting die in ruil voor donaties aan het goede doel bedrijven helpt bij het oplossen van innovatievraagstukken. Deze keer werkten we aan een vraagstuk voor KLM Takes Care. De opdracht was producten en diensten te bedenken die reizigers stimuleren om voor duurzaam vliegen te kiezen. De donatie die we ontvingen ging naar het Rode Kruis.

In groepen gingen we aan de slag met het vraagstuk, gebruikmakend van Service Design. De concepten die hieruit voortkwamen werden besproken met mensen uit de omgeving van Rotterdam. De plannen zijn aangescherpt en verder ontwikkeld en uiteindelijk zijn er acht concrete ideeën ontstaan. Hieruit is een winnaar gekozen door Marjolein de Nood (KLM), Adjan Kodde (CEO Mirabeau) en adviseur Lloyd Castro.

De resultaten

Het winnende idee was Climate Heroes. De bedenkers van Climate Heroes ontdekten dat 50% van KLM’s vliegtickets zakelijk wordt geboekt, maar bijna nooit CO2-neutraal. Deze groep ontwikkelde daarom een beloonsysteem voor werkgevers die “groen” boeken. Hier hebben werkgevers, reizigers, KLM én het milieu profijt van!

Uiteindelijk zijn we dus tot een prachtig idee gekomen. Bovendien is er 5000 euro opgehaald voor het Rode Kruis. Win-win!

Voor meer informatie over Serious Innovation kan je terecht op www.seriousinnovation.nl of neem contact met ons op. 

Meer opdrachten bekijken? Klik hier.