6 april 2018

Strijd tegen eenzaamheid: Het beste idee van Appelscha

Eenzaamheid. Een gevoel waar iedereen, van jong tot oud, wel eens mee te maken krijgt. Maar wie verdient het om zich eenzaam te voelen? Niemand, vindt de stad Appelscha. En daarom wil zij haar inwoners helpen. We Think Next is gevraagd om samen met Gist een hackathon te organiseren, om tot oplossingen voor dit probleem te komen.

 

 

Het beste idee van Appelscha

Een hackathon is een uitgebreide brainstorm waarbij je alle krachten bundelt om nieuwe ideeën te genereren. Samen met Gist organiseert We Think Next hackathons onder de naam ‘Het beste idee van…’, in dit geval dus ‘Het beste idee van Appelscha’. Vrijdag 3 november zijn we hiervoor naar Appelscha afgereisd. En we waren niet alleen! Om tot waardevolle oplossingen te komen is het belangrijk zoveel mogelijk belanghebbenden te betrekken bij een brainstorm. Vandaar dat zowel jong als oud aanwezig waren. Studenten, professionals en ouderen kwamen samen in actie!

Aan de slag

Aan de hand van een lezing zijn we erachter gekomen dat eenzaamheid drie vormen kent:

  1. Eenzaam, maar niet alleen.
  2. Eenzaam en ook alleen.
  3. Eenzaam door gebrek aan zingeving.

Deze informatie hebben we meegenomen in de brainstorm. En wat een brainstorm was het: Van negen uur ’s ochtends tot negen uur ’s avonds is er keihard gewerkt!

Allereerst hebben we de deelnemers verdeeld in teams. Vervolgens hebben we ze een tafelkleed voorgelegd waarop alle stappen duidelijk zijn weergegeven. In het model dat we hanteren staat de gebruiker altijd centraal. De eerste stap is om per team de gezamenlijke waarden te bepalen met betrekking tot het thema.

Vervolgens wordt de persona onderzocht. Dit is een beschrijving van een specifieke gebruiker, die een bepaalde doelgroep representeert.  Je bekijkt de motivaties, verlangens, voorkeuren en waarden van de persona. Op die manier is duidelijk voor wíe je eigenlijk het idee bedenkt, waardoor het veel tastbaarder wordt. Ook kun je hierdoor jouw ideeën beter afstemmen op de wensen van de doelgroep.

Na het onderzoeken van de persona is het tijd voor het creatieve aspect: ideeën bedenken. Gist hing grote vellen op, waar deelnemers allemaal briefjes met ideeën op konden plakken. Die ideeën werden vervolgens samengevoegd en uiteindelijk tot concepten gevormd.

De teams maakten vervolgens een sortie board om hun concept (de dienst of het product dat ze bedacht hadden) weer te geven. Daarna kwamen buurtbewoners langs om deze te bekijken! Maar het bleef niet bij het oordeel van de buurtjury. Met zijn allen gingen we de straat op om nóg meer mensen om hun mening te vragen. Daarna weer terug naar de tekentafel om de input te verwerken en als laatste hebben alle teams een prototype gemaakt van hun dienst of product.

Het resultaat

Aan het einde van de hackathon zijn alle prototypes gepresenteerd aan een vakjury. Deze bestond uit drie leden: Monique den Hartog (ondernemer en eigenaar van restaurant Hildenberg) Jaap Klein (financieel expert) en Nine van de Kamp (communicatiemedewerker gemeente Ooststellingwerf). Voor het winnende team was een prijs beschikbaar van €3.500, voor de verwezenlijking van het idee.

Maar een winnaar aanwijzen bleek moeilijker dan verwacht. Er waren zoveel goede ideeën dat er uiteindelijk niet één, maar twee winnaars zijn uitgeroepen! Het prijzengeld is verdeeld onder de twee teams. Het eerste idee is een taxiservice die ervoor zorgt dat eenzame mensen gemakkelijker de deur uitkomen. Deze taxi brengt hen naar evenementen waar zij andere mensen kunnen ontmoeten. De chauffeur besteedt speciale aandacht aan zijn of haar inzittenden, om het vervoer zo aangenaam mogelijk te maken. Het tweede idee is een stickeractie bij de lokale supermarkt, waarbij deelnemers een etentje kunnen winnen en op die manier met anderen in contact komen.

We wensen de teams veel succes in het uitwerken van hun idee en we hopen dat veel mensen hier baat bij zullen hebben!

Bekijk ook:

Hackathon Bilgaard

Hackathon Charlotte (NC)