17 november 2016

Cityjam: Charlotte NC

Opdracht

CityJam Charlotte: ons eerste Amerikaanse project… En daar zijn we stiekem best wel trots op! De stad Charlotte, in North Carolina, kampt net als veel andere steden in Amerika met gebrekkig internet. De helft van de schoolgaande kinderen heeft daardoor thuis geen internettoegang. Ook veel ouderen hebben hier last van. Grote delen van de bevolking profiteren dus niet van de mogelijkheden van de digitale snelweg. Aan ons de taak om hier een oplossing voor te verzinnen!

Zijn er oplossingen om Amerikaanse kinderen zonder internet thuis, toch te helpen aan de informatie die ze nodig hebben voor school?

CityJam Charlotte

In samenwerking met de Queens University en met inwoners en bedrijven uit Charlotte hebben we onder de naam ‘CityJam’ een hackathon georganiseerd. Dit is een 48 uur durende brainstorm. Hier zijn vier concrete ideeën uitgekomen. Het gaat bijvoorbeeld om manieren voor het vinden van informatie zonder internet. Of hoe internet en het gebruik van digitale apparaten toegankelijker gemaakt kunnen worden voor ouderen. Het doel is hierbij de krachten van de community in Charlotte te bundelen, zodat ze samen de oplossing kunnen realiseren.

Op dit moment is onze opdrachtgever in Charlotte hard bezig deze oplossingen in de praktijk te brengen!

 

Lees ook: “CityJam: Hackathon Bilgaard