16 maart 2017

CityJam: Hackathon Bilgaard

24 uur brainstormen!

Samen met onze partner Gist zijn wij door de gemeente Leeuwarden gevraagd de inwoners van Bilgaard dichter bij elkaar te brengen. In Bilgaard wonen namelijk mensen van allerlei leeftijden die verschillende culturele achtergronden hebben. Aan ons de taak om concepten te ontwikkelen om hen te verbinden. Onder de naam ‘CityJam’ organiseerden we een hackathon (een 24 uur durende brainstorm) om tot de oplossing te komen! Dit initiatief is onderdeel van het ‘age friendly cultural city’ project, waar Leeuwarden mee bezig is.

Studenten van de NHL Hogeschool, Stenden en inwoners van Bilgaard deden mee aan deze CityJam. In totaal hebben acht teams van zeven personen ideeën uitgewerkt tot uitvoerbare concepten. Dit heeft acht concepten opgeleverd, zoals buitenkeukens in de wijk plaatsen, een BuddyApp maken en bejaarde DJ’s in de buurt laten draaien. Alle ideeën werden bij de doelgroep getest en bovendien met input van de bewoners verbeterd. Vervolgens werden de ideeën via een pitch gepresenteerd aan een heuse jury. Deze jury bestond uit zowel mensen uit de wijk Bilgaard als uit de gemeente Leeuwarden.

Resultaten van de CityJam in Bilgaard

Het idee ‘Connecting Stories’ als beste beoordeeld. is door de jury Een story shop, waarin alle inwoners hun verhalen kunnen verzamelen en delen. De bedenkers wonnen 500 euro om dit idee te kunnen verwezenlijken en zij zijn daar nu hard mee bezig!

 

Meer opdrachten bekijken? Klik hier.