6 juni 2017

Tijdens een bezoek op Malta vond een MODX Meetup plaats. MODX is een content managementsysteem waar verschillende webapplicaties mee gemaakt kunnen worden. Samen met onder andere Hotjar en een groep studenten van de opleiding Communication & multimedia design zijn we tijdens een hackaton met MODX aan de slag gegaan.

De uitdaging

Aan We Think Next was de taak om een frisse blik werpen op deze voor ons nog vrij onbekende applicatie. Met als doel bruikbare feedback te geven waarmee de opdrachtgever de applicatie verder kan finetunen voor optimaal gebruiksgemak.

Opdrachtgever

Sterc

Voor wie?

De medewerkers van Sterc en studenten van CMD.

De resultaten

+ een 8 uur durende Hackaton
+ 10 potentiele oplossingen voor vraagstukken
+ 1 hoofdprijs
+ … consultant uren van WTN en Sterc voor de Leerdoelen Database

Om de uitdaging aan te gaan hebben wij samen met Sterk een Hackaton op poten gezet: Innovate It. Medewerkers van Sterc gingen samen met CMD studenten aan de slag met tien verschillende vraagstukken. Het bood Sterk de kans om een nieuwe kijk te krijgen op bestaande problemen en de studenten kregen de kans om te ‘proeven’ van het werkveld en zichzelf verder te ontwikkelen. De beste ideeën werden beloond met een aantal leuke prijzen. De hoofdprijs, een geweldig speciaalbier pakket, ging naar een groep die een tijdbesparend systeem had ontwikkeld binnen MODX. Daarnaast waren er nog een aantal consultant uren te vergeven door We Think Next en Ster voor het meest belovende idee. Deze prijs is gewonnen door de Leerdoelen Database. Deze database helpt studies op een andere manier te werken aan de hand van leerdoelen. Hierover vertellen we je graag later meer.